Урок "Єдина родина"

2013-11-07

/Files/images/SDC15995.JPG

/Files/images/SDC15989.JPG

7 листопада 2013 року в Онуфріївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено регіональний урок «Єдина родина в центрі України» для учнів 10 класів, метою якого було виховання сучасного громадянина в полікультурному середовищі. Учні ознайомилися зі станом дотримання прав людини в світі та в Україні, дійшли висновку про необхідність захисту права кожної людини. В ході заходу було розіграно декілька ситуацій, які могли б статися з кожною дитиною, та шляхи її подолання. Загалом учні проявили знання з прав людини, та не всі знали як діяти в тій чи іншій ситуації. Завдяки цьому старшокласники отримали практичні навички щодо антидискримінаційної освіти, виховання толерантності, поваги до прав людини.

Окремі учні підготували інформаційні повідомлення на тему: «Сучасна ситуація в Україні. Шляхи виходу», «Взаємодія культур».

/Files/images/SDC15992.JPG

Виступ старшокласників супроводжувався мультимедійною презентацією. Бібліотекар школи Агафонова Т.В. презентувала учням виставку літератури «Джерела толерантності» та ознайомила з літературою авторів різних національностей. На уроці звучали вірші, уривки з творів авторів – представників мовного розмаїття регіону.

На закінчення десятикласники відпрацювали навички поведінки, які базуються на розумінні, терпимості, компромісі, самоповазі та повазі до оточуючих. Виконуючи ряд вправ, вони визначили «Що означає бути толерантним».

/Files/images/SDC15994.JPG

/Files/images/SDC15998.JPG

/Files/images/SDC15997.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.