• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Єдиний урок історичної пам’яті “80-ті роковини Голодомору - уроки минулого для майбутнього”

Єдиний урок історичної пам’яті “80-ті роковини Голодомору - уроки минулого для майбутнього”

2013-11-22

/Files/images/SDC16457.JPG

22 листопада 2013 року у 7-А класі був проведений єдиний урок історичної пам’яті “80-ті роковини Голодомору - уроки минулого для майбутнього”, вчителем історії Плахотним В.А.

/Files/images/SDC16442.JPG


Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р.


До Дня пам’яті жертв голодомору в нашій бібліотеці презентовано книжкову виставку "Свічка плакала в скорботі", яку підготувала Агафонова Т.В.

/Files/images/SDC16439.JPG

У роковини цієї трагедії ми маємо не просто згадати мільйони знищених життів, але й винести з цього якісь уроки, адже наш обов'язок — увічнювати та вшановувати пам'ять мільйонів вбитих українців і цим самим зберігати духовну єдність нинішніх і прийдешніх поколінь.

/Files/images/SDC16449.JPG

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор - це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб.

Коли дослідники говорять про Голодомор 1932-1933 рр., то вони одностайні в тому, що стосується ходу подій: масштабний голод розпочався наприкінці літа 1932 року, досяг свого піку до початку весни 1933 року та завершився на початку літа 1933 року. Саме за цей менш ніж календарний рік в Україні загинули мільйони людей. Нині є очевидним, що Голодомор 1932-1933 років в Україні був результатом спланованих системних заходів та виступив одночасно інструментом знищення соціальної бази народного опору Радянській владі в Україні, всесоюзної індустріалізації, застереженням Українському радянському урядові проти намірів проводити порівняно самостійну політику. Кількість прямих та непрямих жертв Голодомору точно встановити на сьогодні досить важко. Між істориками тривають дискусії, скільки саме людей загинуло: 5, 7, 9 чи 10 мільйонів? Але так чи інакше йдеться про МІЛЬЙОНИ безвинних жертв. Для порівняння: сучасне населення Данії складає 5,2 млн. осіб, Австрії - 8 млн.; Болгарії - 8,5 млн.; Бельгії - 10 млн.; Угорщини - 10,3 млн. Тобто, під час Голодомору зникла ціла європейська країна.

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.