• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Казначейська «Вишиванка» до нас завітала…

Казначейська «Вишиванка» до нас завітала…

2017-01-26

/Files/images/казначейство3.JPG

26 січня 2017 року учні школи взяли участь у презентації карти «Вишивана моя Україна», яку впродовж трьох місяців вишивали казначеї всіх територіальних органів України.

Ця Всеукраїнська акція Казначейства присвячується 25-й річниці Незалежності України. Карта «Вишивана моя Україна» віднині – казначейський оберіг. Нині вона подорожує Україною, як естафета краси, добра та любові до Батьківщини.

Ідея акції «Вишивана моя Україна» полягала в тому, що працівники територіальних органів ДКСУ власноруч вишиють карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами. Полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалася новими візерунками. Почалася акція у Донецькій і Луганській областях.

Через відродження стародавньої народної традиції вишивки ми маємо змогу поглянути на Україну по-новому. Кожна область представлена у кольорах, притаманних саме для цього регіону. Прохолодна північ – у гарячих червоних тонах, жаркий південь – у прохолодних тонах річок та морів, захід – у зелених тонах полонин та густих лісів, схід – у теплих тонах безкраїх ланів. Кожна квітка, кожна фігура чи символ на карті має своє значення, наповнене особливим змістом, має свою енергетику. Вражає те, як кожен регіон, працюючи індивідуально, зміг органічно втілити загальний задум.

Неможливо передати словами ту кількість позитивних емоцій, почуття патріотизму, яке викликала карта-вишиванка в учнів та всіх інших людей, яким вона була представлена. Адже у кожний стібок, у кожний хрестик казначеї вклали своє душевне тепло і талант, що передавався з покоління в покоління.

Йдучи зі сходу на захід усіма регіонами нашої Батьківщини, акція «Вишивана моя Україна» ще раз засвідчить високий дух патріотизму, притаманний українському народу, поєднає всіх незримою ниткою любові до рідної землі.

/Files/images/казначейство.JPG

/Files/images/казначейство1.JPG

/Files/images/казначейство2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 234

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.