Екскурсія до славетного міста Львів

2017-05-12

/Files/images/Львів.png

Шкільні екскурсії — чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ви живете.

Це — спілкування з однокласниками і друзями в невимушеній обстановці, коли є можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків, подивитися, як живуть люди в інших містах і куточках України. Шкільні екскурсії — це ті події, які пізніше згадуються все життя.

Цікавою і змістовною була поїздка для учнів 9-10 класів до славетного українського міста Львів, яку організували Балабуха Ірина Анатоліївна, Муратова Лариса Вікторівна та Ткачонок Таміла Миколаївна.

Львів — унікальне місто. Під час екскурсії дітей вразила краса та неповторність архітектури, європейська культура, доброзичливість людей. Учні із захопленням проходили вулицями старого міста, відвідали історичні місця Львова. На думку дітей, Львів — це місто, у яке не можна не закохатися з першого погляду.

Центральний історичний ансамбль Львова – це величезний архітектурний музей під відкритим небом, який розкинувся приблизно на 400га і нараховує понад 2000 історичних, архітектурних та культурних пам’яток.

Стара частина міста ніби завмерла у часі. Будинки, що тісняться між собою, показуючи дивовижні фасади, затишні вулички, вимощені бруківкою, разом з чарівними ліхтарями створюють неповторні відчуття. Ніби ти повернувся у часі на сто-двісті років. Все дихає старовиною.

Діти зустріли вуличних музикантів, молодих жінок, переодягнених в костюми старомодних дам, ковалів, сучасних персонажів. Дехто з них прямо посеред вулиці починає зачитувати фрагменти української поезії.

Вражають дрібні крамниці, майстерні, кав’ярні, кафе та ресторани, що розкидані тут в неймовірній кількості. Все має свій неповторний настрій – від загадкових кавових “копалень” до таємничої “Криївки”. Всі вони так і манять зайти та насолодитися їхньою атмосферою. Яскраво вимальовується поєднання різних культур і традицій. Поряд з корінним українським населенням тут жили й трудилися вірменські купці та ремісники, німці, поляки, євреї, працювали італійські майстри-будівничі тощо. Все це відобразилося на колориті міста.

Наша подорож продовжилась підземеллями міста: музей-аптека, шахта кави та ін. В аптеці діти заходили до залів, в яких міститься аптечний посуд, касові апарати, лікарські препарати давнини; побували в лабораторії алхіміка. В підземеллі костелу монахів єзуїтів намагалися отримати відповідь для кого був призначений великий саркофаг.

Личаківський цвинтар - це місце сну і пам'яті. Тут поховані такі знамениті львів’яни, як Іван Франко, Ігор Білозір, Станіслав Людкевич, Соломія Крушельницька та Володимир Івасюк. Ми відвідали головну алею, де поховані знамениті особистості, побуваємо на Полі Почесних Поховань, де спочивають борці за волю України 20-21 ст., а серед них і герої Майдану. Учням дуже сподобалась цікава та змістовна розповідь екскурсовода. Всі мали змогу зробити фото на пам'ять про неперевершену поїздку до міста Львова.

Львівський театр опери та балету вважається одним з трьох найкрасивіших в Європі. Під час екскурсії учні познайомились з історією будівництва театру, легендами Львівської Опери, а також побували у розкішному вестибюлі, оздобленому мармуром та золотом, дзеркальному залі та захоплюючому залі глядачів.

Сподіваємося, що дана екскурсія дасть початок гарній традиції відвідувати дивовижні міста України учнями Онуфріївської школи.

/Files/images/львів (7).jpg

/Files/images/львів (9).jpg/Files/images/львів.jpg/Files/images/львів(6).jpg/Files/images/львів (11).jpg/Files/images/львів (10).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.