• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вітаємо учасників збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

Вітаємо учасників збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

2017-09-08

/Files/images/Школа безпеки Одеса.jpg

Про безпеку можна говорити багато. І майже нікого не треба переконувати у її важливості, значимості. Чим раніше дитина навчиться основним принципам самозахисту та усвідомить свою відповідальність за власні дії, тим ефективніше будуть результати.

Як зазначав відомий педагог Василь Сухомлинський, «гуманність, чуйність до людини, готовність прийти на допомогу – ці елементарні риси людяності, порядності повинні стати надбанням, особистим моральним багатством кожного учня». Саме такими рисами володіють юні рятувальники Онуфріївської ЗШ І –ІІІ ступенів, які пропагують безпечний і здоровий спосіб життя, на конкретних прикладах вчаться швидко і рішуче діяти в реальних умовах надзвичайних ситуацій та уникати можливих небезпек. Лідери руху «Школа безпеки» беруть активну участь у конкурсі дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», змаганнях юних рятувальників обласного та всеукраїнського рівнів.

З 28 серпня по 4 вересня 2017 року на базі Українського дитячого центру «Молода Гвардія» проходив Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Цей захід проводивсяз ініціативи людей, яким не байдуже майбутнє України, життя і здоровя юних громадян нашої держави. Для участі у змаганнях до м. Одеси прибули 17 команд з 13 областей України, щоб отримати першість на кращу теоретичну підготовку і досконале виконання тренувальних вправ з особистої та колективної безпеки.

Свої вміння та навички вирішили продемонструвати і наші вихованці. Команда у складі: Глинянчука Костянтина, Короля Олександра, Ковтун Діани, Балабухи Анастасії, Злакомана Віктора, Приліпка Іллі, Карася Андрія, Зубкової Анастасії та тренерів Курила Миколи Михайловича, Балабухи Ірини Анатоліївни відправилася виборювати призові місця та здобути досвід із надання допомоги тим, хто її потребує.

Першим видом програми стали «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії». Даний вид поділився на три частини: аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі, в зоні хімічного або радіаційного забруднення, та аварійно-рятувальні роботи на висотній будівлі. Спочатку команди оцінювалися по кожному окремому етапу, а потім підраховувалися загальні місця.

30 серпня учасники змагалися в конкурсі «Надання домедичної допомоги» та проходили психологічне тестування, яке також оцінювалося. В конкурсі першої медичної допомоги діти демонстрували, як вони можуть врятувати життя людини самі до прибуття медиків. Це і вміння робити штучне дихання, накладати шини, знання дій під час укусу змії, удару струмом та інше. Психологічне тестування було орієнтовано на вмілість працювати в команді та знаходити найбільш вірні виходи з надзвичайних ситуацій.

Юні рятувальники удосконалювали теоретичні знання, практичні навички й вміння діяти в надзвичайних ситуаціях, проведення рятувальних робіт за допомогою спеціального спорядження, роботи з приладами радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю тощо, виконуючи спеціальні завдання з пошуку, деблокування, надання допомоги постраждалим. Окрім програми на природному середовищі, змагання вмістили різні літературно-музичні виступи, конкурси «Візитка», «Міс та Містер рятувальник», «Конкурс патріотичної пісні», стіннівок, різноманітні квести й багато іншого.

Команда юних онуфріївчан мала можливість показати кращі результати і отримати почесні відзнаки: ІІІ місце на дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі», ІІІ місце у виді змагань «Медицина (надання домедичної допомоги), ІІ місце у зведених польових навчаннях, V місце - «Рятувальні роботи на акваторії», диплом у номінації «За креативність» у конкурсі стіннівок «Юний рятувальник» та V загальнокомандне місце серед 15 команд-учасників.

Хлопці та дівчата довели, що вони нічим не поступаються дорослим – людям витривалим та сміливим. Можна з впевненістю сказати, що на Онуфріївщині підростає гідна зміна юних рятувальників, які в будь-яку хвилину зможуть запобігти, врятувати, допомогти.

Молодь завжди була рушієм суспільних змін. Тому фізичне здоров'я молодого покоління, її моральна та духовна міць – основа нашого успішного майбутнього. Доречно сказати ,що районна влада приділяє велику увагу і надає неоціниму допомогу молодій команді «Школа безпеки». Все це дозволяє нам отримувати значні перемоги і прославляти наш Онуфріївський край на всю Україну. За це Вам щира вдячність від педагогічного колективу школи, учнів та їхніх батьків !

Кiлькiсть переглядiв: 500

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.