«Вишиванка, мов долі моєї цвіт»

2018-05-14

/Files/images/sp/Изображение 009.jpg

Крізь тисячоліття тонкою духовною ниточкою, яка об’єднує не одне покоління українського народу, є вишитий рушник. Він – символ України, оберіг, святиня…

/Files/images/sp/Изображение 008.jpg

Вже не перший рік в Онуфріївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів існує добра традиція, започаткована випускниками – дарувати вишиті іменовані рушники на згадку про шкільні роки. На білому полотні розквітають маки та чорнобривці, злітають в небо голуби та переливаються веселковими барвами вишиті імена наших учнів-випускників. Символізуючи глибину безмежної поваги до вчителів та любові до рідної школи, вони залишаться в пам’яті майбутніх поколінь.

/Files/images/sp/Изображение 007.jpg

Напередодні Дня вишиванки, який відзначається у третій четвер травня, в закладі була створена справжня виставка української народної вишивки – рушники наших випускних класів. Школярі мали змогу прочитати прізвищах тих, хто давно вже закінчив школу.

Крім цього, педагог-організатор Артишук В.А. з групою учнів 7-9 класів підготувала тематичну лінійку «Вишиванка, мов долі моєї цвіт». Дівчата та хлопці розповіли про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. До цього заходу долучилися і учні початкових класів. На загальношкільній лінійці лунали пісні, слова, які були присвячені вишиванці.

/Files/images/sp/Изображение 010.jpg

День вишиванки – всеукраїнське свято. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

/Files/images/sp/Изображение 005.jpg

/Files/images/sp/Изображение 013.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 510

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.