«Школа безпеки»

2021-09-28

/Files/images/2021/2/1.jpg

Ні раптове похолодання, ні сирі осінні дощі не завадили 15 учням ЗЗСО “Онуфріївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», вихованцям Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» , разом зі своїми керівниками Балабухою І.А., Ірклій Т.І. та Курилом М.М. з 20 по 26 вересня взяти участь у Всеукраїнському спеціалізованому дитячо- юнацькому таборі «Рятувальник – 2021».

Юні рятувальники «Школи безпеки», на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, продемонстрували вміння приборкувати надзвичайні ситуації та вправного володіння сучасним рятувальним обладнанням. За результатами «Пожежної естафети» серед 18 команд наша молодша команда рятувальників виборола І місце, старша – ІІ місце.

Декілька днів наші учні брали участь в різноманітних майстер-класах, тренінгах. І, як підсумок наших попередніх навчань, перевірка наших здобутків, отриманих за попередні дні знань, була проведена гра «Я – рятувальник». У цій грі були задіяні всі учасники Табору і тут кожен мав показати власні вміння рятувальної справи і наскільки він готовий до викликів часу. Це своєрідна сертифікація всіх учасників, адже тут юні рятувальники, у складі своїх команд, долали 17 перешкод та випробувань в умовах лісового природнього середовища із застосуванням спеціального спорядження та засобів. Причому, на всіх етапах було передбачено надання домедичної допомоги умовним потерпілим з різними видами травм.

А ще учасники гри мали можливість використовувати засоби спеціального радіозв’язку, спортивні топографічні карти та застосовувати навички орієнтування на місцевості. І знову учні Онуфріївської школи всім довели, що вони кращі. Молодша команда виборола І місце, а старша – ІІІ місце.

В рамках табору було організовано екскурсію містом Жовква та історичною частиною Міста Лева, під час якої через вікна незвичайних, ніби казкових, вагонів автопотяга ми змогли познайомитися з дивовижною архітектурою цього неповторного міста.Також ми відвідали Шевченківський гай, де занурилися у таємничий світ гуцульсько-лемківсько-бойківської самобутності та оглянули збережені кращі зразки їх побуту та етнографії.

Ми щиро дякуємо Онуфріївському селищному голові Березі В.М., начальнику відділу освіти Кравченко Н.В., а також Дзюбі Т.Т., Вербі О.О., Березі А.В., Ковгану О.М. та Ткаченку М.Г. за сприяння та фінансову підтримку.

/Files/images/2021/2/2.jpg

/Files/images/2021/2/3.jpg

/Files/images/2021/2/4.jpg

/Files/images/2021/2/6.jpg

/Files/images/2021/2/7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.