• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Година пам’яті «Пам’ятаємо. Перемагаємо»

Година пам’яті «Пам’ятаємо. Перемагаємо»

2015-05-08

/Files/images/Година пам\'яті12.JPG

Пам’ять війни – це пам’ять серця, її несуть крізь роки нові і нові покоління людей, схиляючись у шані та скорботі. Ця пам’ять жива та невмируща. Не піде в забуття великий подвиг. Ми не повинні втрачати повагу і шану до всіх, хто воював у Другій світовій війні.

Під гаслом «Пам'ятаємо. Перемагаємо» напередодні Дня пам’яті та примирення і відзначення 70-річчя перемоги над нацизмом в школі відбулася урочиста година пам’яті, яку підготувала вчитель історії Гаврілова Інна Миколаївна. Свято розпочали ведучі Єрмакова Даша та Постриган Вадим словами про те, що війна живе в душах переживших її такими спогадами, що вони ніколи не зможуть забути її. Що у нас ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя. Потім школярі висловлювали слова скорботи за загиблими, а також дякували ветеранам за можливість жити у вільній країні. Учні 10 класів зачитували вірші про війну. З піснями, присвяченими буремним подіям 1939-45 років виступали учениці 6-А, 5-Б, 1-Б класу та із сольним виступом Якимчук С. та найменша учасниця Сурікова Катя з піснею «Катюша».

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих під час Другої світової війни та героїв сучасності, які не пошкодували себе заради миру в Україні.

Варто відмітити, що всі присутні одягнули квітку маку, тим самим віддали шану героям і пам’ять усім жертвам війни.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Друга світова війна торкнулася кожної української родини – і ця пам'ять залишиться з нами назавжди. Ми маємо для цієї пам'яті історичний український символ – образ квітки маку, який завжди був пов'язаний із війною.

У теперішній складний час для України ми маємо забути про протиріччя. Ми повинні думати й говорити про речі, які нас об’єднують. Бо саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни.

Мирного неба нам над головами! Слава Україні!

/Files/images/Година пам\'яті.JPG

/Files/images/Година пам\'яті1.JPG

/Files/images/Година пам\'яті10.JPG

/Files/images/Година пам\'яті11.JPG

/Files/images/Година пам\'яті2.JPG

/Files/images/Година пам\'яті3.JPG

/Files/images/Година пам\'яті4.JPG

/Files/images/Година пам\'яті5.JPG

/Files/images/Година пам\'яті6.JPG

/Files/images/Година пам\'яті7.JPG

/Files/images/Година пам\'яті8.JPG

/Files/images/Година пам\'яті9.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 253

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.