День української писемності і мови

2015-11-09

/Files/images/Писемність6.JPG

9 листопада – День української мови та писемності… Це свято нині крокує державою по-особливому, адже вперше ми його відзначаємо в полоні війни. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежно від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі. Рідна мова – це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова – це мова серця.

/Files/images/Писемність.JPG

Живе наша мова – і наш голос звучить у вселенському хорі народів. Отже, живий наш дух, жива наша пісня, наша історія, наша єдність. Бо наша мова – це ми – українці, добрий, чесний, працьовитий народ, що тисячоліттями живе на берегах Дніпра і Дністра, від сивих Карпат до Чорного моря.

До Дня української писемності та мови у нашій школі пройшла тематична лінійка, де учні 5-А, 7-А та 8-Б класів розповіли про становлення цього свята, про актуальність його сьогодні.

/Files/images/Писемність5.JPG

/Files/images/Писемність1.JPG

/Files/images/Писемність3.JPG

/Files/images/Писемність4.JPG

/Files/images/Писемність2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 341

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.