• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання педагогічної ради

Відбулося засідання педагогічної ради

2016-11-22

/Files/images/нарада.JPG

22 листопада 2016 року відбулося засідання педагогічної ради на тему : «Роль вчитель у формуванні морально-духовних рис особистості». Подія досить звичайна, передбачена планом роботи, однак педагоги школи давно відмовились від традиційних форм роботи, а тому кожна педрада – пошук і знахідки. Під час педагогічної ради були розглянуті проблеми щодо виховання в учнів доброти, милосердя, співчуття до чужого болю,любові до рідного краю, визначено основні шляхи підвищення якості виховної роботи навчального закладу.

Педагогічна рада проходила у формі дослідження. Саме такий варіант проведення ради обрала заступник директора з виховної роботи Ткачонок Т.М. і, крім ґрунтовної доповіді, було підготовлено ряд виступів-мікродосліджень щодо проблем формування морально-духовної особистості школяра в сучасних умовах, труднощів у роботі вчителя, здобутків та методичних знахідок. Проблемне питання досліджувалося ніби крізь сторони чотирибічної призми: очима учнів, їх батьків, педагогів та науковців. Вчителі школи ділилися досвідом з даного питання, презентуючи фрагменти уроків та позакласних заходів. Активну участь в обговоренні взяли: Щепіна О.М.,Верба Н.В., Онуфрієнко Я.М., Хоменко Н.М., Онисько І.А., Муратова Л.В.,Бурикіна С.В., Андреєва В.В., Ірклій Т.І., Плахотний В.В., Гаврілова І.М., Удод О.Є. та бібліотекар школи Агафонова Т.В.

Розмова на педраді була глибокою, гострою і чесною: про позитивне і реальні труднощі, про переваги та недоліки. З педагогічним колективом було проведено педагогічно-патріотичну розважальну гру «Що? Де? Коли?». Байдужих на педраді не було і серед класних керівників, і серед учителів-предметників.

Засідання педради пройшло активно, творчо, цікаво і мало високий коефіцієнт корисної дії для роботи методичних об’єднань, для пошуку нових інноваційних форм роботи кожного вчителя задля вироблення компетенцій учнів. Саме на цьому наголосила директор школи Рощенко Світлана Анатоліївна.

Сьогодні, в складний час девальвації духовних цінностей, втрати ідеалів, дефіциту патріотизму доцільно звернутися до педагогічних ідей і досвіду В. О. Сухомлинського, прислухатись до його мудрої поради: "Ти живеш серед людей. Не забувай, що кожний твій вчинок, кожне твоє бажання позначається на людях, що тебе оточують. Знай, що є межа між тим, що тобі хочеться, і тим, що можна. Перевіряй свої вчинки, запитуючи сам себе: чи не робиш ти зла, незручності людям? Роби все так, щоб людям, які тебе оточують, було добре".

В рамках підготовки до відзначення 100-річчя з дня народження В.О. Сухомлинського та в ході пошуку оптимальних варіантів розв’язання педагогічних завдань кожен педагог виявляє власне ставлення до ідей видатного вчителя і їх впровадження у свою роботу. Творче осмислення спадщини видатного українського педагога й методиста збагачує досвід роботи творчо працюючого вчителя.




/Files/images/нарада1.JPG

/Files/images/нарада2.JPG




























/Files/images/нарада3.JPG

/Files/images/нарада5.JPG

/Files/images/нарада6.JPG

/Files/images/нарада7.JPG


/Files/images/нарада4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 510

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.