Моя шкільна домівка, з ювілеєм!

2021-10-11

/Files/images/2021/3/1 (1).jpg

Моя шкільна домівка, з ювілеєм!

110 років тому в Онуфріївці відкрила двері нова земська школа, збудована родиною Толстих. Її приміщення і до цього часу продовжує служити за прямим призначенням – тут навчаються все нові і нові покоління онуфріївчан.

Школа це не тільки стіни. Насамперед, це – дух, пам'ять, традиції, наступність поколінь.І цього у нашій школі не відібрати. Адже вона багата своєю історією та освітянськими звершеннями, поколіннями мудрих педагогів і вдячних за науку випускниками. Тому й до ювілею в школі готувалися з неабияким хвилюванням, згадували вчителів, випускників та історію навчального закладу.

Головними героями на святі були вчителі: ті, котрі ще працюють і ті, що вже на заслуженому відпочинку. Зі стін цієї школи вийшло чимало талановитих випускників. І хоч не всі з них відомі, але немає сумніву в тому, що її вихованці стали добрими, духовно багатими, розумними людьми. У цьому, без сумніву, заслуга високопрофесійного педагогічного колективу.

Нашій Alma-mater- 110 років!

Розділити радість небуденної події разом з ювіляркою прибула велика кількість поважних гостей, серед яких-селищний голова Віталій Береза, депутат обласної ради, заступник селищного голови Валентина Здебська, заступник селищного голови Світлана Калантаєвська, начальник відділу освіти Наталія Кравченко, головний лікар КНП «ЦПМСД Онуфріївської селищної ради» Людмила Горобець, директор КЗ «Онуфріївський краєзнавчий музей» Світлана Ворон, депутат селищної ради, голова Онуфріївської спілки воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО «Саланг» Володимир Гога.

Крім теплих вітань, шкільна родина отримала чимало цінних подарунків. Зокрема, селищний голова Віталій Миколайович вручив директору школи сертифікат на нові вхідні двері для приміщення будівлі. Щиро дякуємо за підтримку, співпрацю та добре слово.

У переспіві вітальних промов найкращі побажання рідному колективу, колегам-освітянам адресувала директор закладу Світлана Рощенко. На святі виступила і голова батьківської ради Оксана Косенко,і голова профспілок освіти Онуфріївської селищної ради Інна Гаврілова, і представники трьох поколінь випускників - Людмила Фургайло (випуск 1971 р.); Оксана Даниленко (випуск 1996 р.) та Максим Гречуха (випуск 2021 р.).

Символічним на заході стало будівництво майбутнього школи з віртуальних цеглинок: «Знання», «Любов», «Здоров'я», «Родина», «Успіх», «Мрія», «Мир».

Школа має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й широкі перспективи розвитку у майбутньому. Ґрунтується на високому професіоналізмі учительського колективу, на багаторічних традиціях, сучасних методиках виховання,тісній співпраці з батьками.

Глибока шана у нашім серці тим, кого ми називаємо педагогами-ветеранами. Ми навчались у них закохуватись у свою професію, навчатись мистецтву й високому дару віддавати серце дітям і жодного разу не розчаровуватись в своєму життєвому виборі.

Після урочистої частини свята гості завітали до тематичних локацій, де мали нагоду оглянути різноманітні виставки: «Осінь золотава на свято завітала», «Школа безпеки в дії», «Твої таланти, вчителю, безкраї…», "Моя школа - моя гордість", " Українські погостини", «Вернісаж учнівської творчості», «Пам'ять минулих поколінь», «Джерела духовності мого краю».

А ще були незабутні враження, сльози, сховані за посмішками, бурхливі оплески, радість на обличчі та привітна атмосфера.

Свято закінчилося, стихли коридори, а школа чекає нового дня, щоб знову сповнитися дитячим гомоном, щоб розпочати нову історію.

/Files/images/2021/3/243957791_1063486331092613_1476835505600378265_n.jpg

/Files/images/2021/3/244102417_1063486117759301_267631914229796183_n.jpg

/Files/images/2021/3/43.jpg

/Files/images/2021/3/35.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 267

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.