• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Школа безпеки: навчаємо дітей-виховуємо особистість

Школа безпеки: навчаємо дітей-виховуємо особистість

2016-11-17

/Files/images/14591665_752933661512823_999934138860590384_n.jpg

Цінність життя навряд чи хтось стане заперечувати. Люди готові на неймовірну кількість найрізноманітніших дій, щоб зберегти своє життя і життя своїх близьких.

Головне завдання сучасної школи – навчити дітей жити в динамічному, швидко мінливому сучасному світі, сформувати в учнів свідоме та відповідальне ставлення до особистої безпеки і безпеки інших людей.

З 3 по 5 листопада в місті Тернополі проходив Всеукраїнський семінар «Безпека життєдіяльності дітей та молоді:сучасні виклики, проблеми, шляхи вирішення» та Круглий стіл «Формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності-нагальна проблема сьогодення». Кіровоградську область представляли члени Онуфріївського відділення ВГДР «Школа безпеки» заступник директора з виховної роботи Ткачонок Т.М. та вчитель математики Балабуха І.А.

У роботі семінару взяли участь лідери та волонтери Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», вчителі, методисти, керівники загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, тренери команд юних рятувальників, члени Головної суддівської колегії збору-змагання «Школа безпеки», предствники центральних і місцевих органів виконавчої влади з питань назвичайних ситуацій, освіти і науки, молоді та спорту, навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС, наукових установ, громадськості.

Після реєстрації присутні мали змогу оглянути виставку робіт учасників Всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті- життя у безпеці» та відвідали пожежно-технічну виставку Управління ДСНС України у Тернопільській області, де ознайомились з історією та сьогоденням пожежно-рятувальної служби Тернопільщини.

4 листопада учасники Всеукраїнського семінару завітали до 23-го державного пожежно-рятувального поста 4-ї ДПРЧ Управління, що знаходиться у місті Почаїв Кременецького району. Чимало цікавих та захоплюючих несподіванок приготували гостинні мешканці краю. До слова, вихованці гуртка «Юний рятувальник» провели показове заняття, де наочно продемонстрували роботу із туристсько-рятувальним обладнанням, засобами індивідуального захисту, а також засобами пожежогасіння. Діти показали глядачам спуск із вікна другого поверху навчальної вежі, подалання смуги перешкод, а також прийоми та методи надання домедичної допомоги. Усе дійство було надзвичайно захоплюючим. Оплески та емоції усіх присутніх говорили красномовніше будь-яких слів. Опісля цього у Почаївському будинку дитячої творчості відбулася урочиста зустріч із активом Почаївського осередку Руху «Школа безпеки».

Саме тут черговий раз було наголошено на важливій ролі гуртків та осередків «Школа безпеки» у формуванні практичних вмінь та навичок поводження дітей у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру.

Були підняті і питання співпраці місцевої влади з громадськістю щодо впровадження та популяризації програми «Школа безпеки» серед дітей та молоді.

Учасники семінару протягом трьох днів розглянули чимало важливих питань, переймали досвід роботи один одного, ділилися власними напрацюваннями. Обговорювали сучасні виклики та пробеми різних аспектів безпеки життєдіяльності дітей та молоді, спільно шукали шляхи їх вирішення.

Особливо насиченим, емоційним було проведення та обговорення виступів гостей та учасників Круглого столу «Формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності-нагальна проблема сьогодення». Зокрема велика увага була направлена на формування та розвиток навичок безпечної життєдіяльності у дітей і підлітків; на вироблення нових форм і методів роботи з дітьми та молоддю щодо формування вмінь та навичок поводження у назвичайних ситуаціях.

У заключному слові голова Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Алла Негрієнко побажала учасникам семінару наснаги у справі навчання підростаючого покоління здоровому способу життя та висловила сподівання, що «Школа безпеки» не залишить байдужими нікого до виховання морально і фізично здорової молодої людини, яка в будь-яку хвилину зможе прийти на допомогу, і зробить це вміло та кваліфіковано.

Дирекція Онуфріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів пишається своїми вчителями, які вкотре на Всеукраїнському рівні представляють Кіровоградську область.

Багато цікавої інформації, безцінний досвід, практичні навички будуть поширені серед шкільної молоді нашого району. «Набувати навиків і знань, щоб передбачати і успішно відвернути небезпеку-це вкрай важливо для кожної дитини, адже таким чином наша молодь загартовується у найскладніших ситуаціях»-зазначають вчителі нашої школи.

Українці зараз перетинають складну, дуже неоднозначну полосу власної історії, знову на нашій землі ллється кров наших громадян, збільшення рівня загроз прямо ставлять перед людством дилему між спокусою страху і вічного посилення безпеки, з одного боку, та розширенням свобод і громадянською просвітою, з іншого. Пошук балансу, інтонації, коли ми робимо вибір не на користь ненависті- це вагома задача, над якою працюють подвижники дитячого руху «Школа безпеки». Саме волонтери-педагоги, не жалкуючи вільного часу, спрямовують учнівську молодь на здоровий та безпечний спосіб життя, готують їх до усвідомленого професійного вибору та виховують справжніх патріотів нашої країни.

/Files/images/image (10).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.